пʼятниця, 22 березня 2024 р.

Значення рідної домівки у віршах українських поетів

 


#тижденьпоезії2024

Відродження, розквіт усього живого відбувається саме навесні. Весняне сонечко засвітило, пробиваються перші пагінці свіжої зелені…. Ранкова роса….  Краплини дощу на сонці,  перше кохання. Все це викликає у нас захоплення  і незвичні почуття. Так і поезія пробуджує людину, бо поезія – це життя, а воно розквітає весною, а для романтичних і обдарованих людей – це  стимул для написання поетичних творів, саме тому 21 березня в Україні святкують  Всесвітній день поезії.

Рідний дім – як маленька батьківщина. В кожному будинку живе сім’я – частина великої Батьківщини. Кожна людина любить свій дім, незалежно від того, великий він чи маленький, старий чи новий. Але найголовніше – те, що в рідній домівці живуть дорогі та близькі люди.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня поезії та в рамках акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» протягом цього тижня в читальному залі бібліотеки проходили голосні читання під назвою "Значення рідної домівки у віршах українських поетів". Читачі книгозбірні із захопленням відшукували у збірках українських поетів вірші про рідний дім, спомини про хату, про наш спільний дім – Україну та читали в голос знайдені твори.






Світлана Кудря



Немає коментарів:

Дописати коментар

День Європи

  Лю бо в д о Вітч и з н и не п р и м у ш у є з а п лю щ у вати о чі н а д о ся г н е н н я і н о зе м ці в. Н авп а к и , ч и м бі...