середа, 20 березня 2024 р.

Національний тиждень читання. Тиждень поезії

 


За ініціативи  Державної установи «Український інститут книги» з 16 до 24 березня 2024 року проходить Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція Перший «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», мета якої – консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії. 

Тема Тижня поезії – «дім». Гаслом став рядок із вірша Ірини Шувалової 

«Ріки незмінно течуть додому».

Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення.

Завдяки темі «дім» Акція підкреслює важливість дому для військових, які захищають наші домівки і водночас хочуть відчути тепло й затишок своїх рідних домівок, цивільних, які через війну змушені були переїхати в інші регіони України чи за кордон, людей, які залишилися на тимчасово окупованих територіях і чекають повернення додому – всіх українців, для яких дім тепер більше, ніж просто точка на мапі. Зараз всі українці об’єдналися в одну велику сімю і боронять наш рідний дім – нашу Україну від загарбників.    

Сьогодні в рамках акції в ліцеї відбулася зустріч учнів 10-х класів з поетесою Вікторією Погорілою під назвою  "Україна - наш спільний дім". На початку зустрічі бібліотекарка Світлана Кудря розповіла присутнім коротку біографію поетеси, про творчі досягнення та збірки авторки.  Далі Вікторія Вікторівна презентувала свою нову збірку, яка вийшла друком у 2023 році,  «В моєму серці Україна – країна нескорена моя…» і відображає емоції військового часу, мрії про перемогу та є книгою пам’яті про загиблих героїв. Зачитала деякі вірші з цієї книги, розповіла про співпрацю з художником Володимиром Ребровим, малюнки якого використала до своїх творів. Звучали вірші поетеси у виконанні незнайомих людей з мережі Інтернет, а також пісня, створена на слова Вікторії.

Авторка подарувала бібліотеці закладу дві свої збірочки. Запрошуємо бажаючих ознайомитися з творчими доробками нашої колеги.

#тижденьпоезії2024







Світлана Кудря





Немає коментарів:

Дописати коментар

День Європи

  Лю бо в д о Вітч и з н и не п р и м у ш у є з а п лю щ у вати о чі н а д о ся г н е н н я і н о зе м ці в. Н авп а к и , ч и м бі...