середа, 10 квітня 2024 р.

Чарівна торбинка запитань

 


Ми живемо на прекрасній планеті Земля. Це єдина планета, де є блакитні озера та річки, зелені ліси та гаї, різноманітні звірі та птахи, які роблять чудовою і цікавою кожну мить людського життя.

Все це подарувала людині матінка Природа. А вже людина створила віз та автомобіль, хатку та хмарочос, невеликі майстерні та заводи-гіганти. І чим складнішою та досконалішою ставала техніка, тим більшу загрозу вона приносила в життя людини. Та й матінка Природа мала в запасі шторми й урагани, повені й засухи.

А щоб вижити в таких умовах, вміти запобігти лихові, врятувати себе і допомогти іншим у разі небезпеки, ми вивчали з учнями правила цивільного захисту.

В рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему «Дарма не бійся, але стережися!», який проходить в ліцеї, бібліотекарі провели гру-вікторину «Чарівна торбинка запитань» з учнями 4-Б класу. Спочатку діти переглянули відео презентацію «Цивільний захист – безпечна поведінка дітей під час війни», потім нагадали основні правила поведінки які розміщені на інформаційному дайджесті  «Цивільний захист. Дії населення під час  військового стану». Далі здобувачі освіти прийняли активну участь у грі-вікторині: діставали запитання з чарівної скриньки та давали відповіді.

Небезпеки нашого життя цілком пізнавані. Кожен із нас має достатньо способів захисту від них. Перший крок до цього - знати та дотримуватися правил безпечної життєдіяльності.





    А також у бібліотеці оформлена тематична поличка ""Дії людини в екстремальних ситуаціях"


Світлана Кудря




Немає коментарів:

Дописати коментар

День Європи

  Лю бо в д о Вітч и з н и не п р и м у ш у є з а п лю щ у вати о чі н а д о ся г н е н н я і н о зе м ці в. Н авп а к и , ч и м бі...