четвер, 14 березня 2024 р.

Вінок Шевченкові сплітаємо з віршів

 


Тарас Шевченко – символ вільної думки, борець за права людини, вічний відсторонений від часу, чия творчість і досі вражає своєю глибиною та актуальністю. На шляху до свободи та гідності, який він прокладав через свої вірші та картини, ми бачимо натхнення та віру у краще майбутнє.

9 березня Україна відзначала 210 річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – видатного митця, життя і творчість якого надихають український народ до боротьби за правду та свободу. У свій час Шевченко був символом культурного опору російській імперії. Сьогодні, у XXI столітті, українці знову стикаються з імперськими претензіями, а Шевченкові слова звучать особливо актуально й пророчо. Тож нічого дивного, що Кобзар так по-живому присутній у критичні для народу моменти.

З нагоди відзначення 210-ї річниці від дня народження поета бібліотекарі ліцею провели конкурс читців поезії Т. Г. Шевченка «Вінок Шевченкові сплітаємо з віршів». У конкурсі прийняли участь учні 4-А класу, де показали свої вміння та любов до творчості Великого Кобзаря. Поки журі підраховували бали, діти переглянули відео кліпи пісень на слова Тараса Григоровича, а також мультфільм «Як Тарас Шевченко став зіркою». Всі учасники були нагороджені грамотами і подяками за участь у конкурсі. А ще бібліотекарі підготували інтерактивний плакат, на якому за допомогою KQ-кодів діти дізналися багато цікавинок про Шевченка. Також у бібліотеці оформлена тематична виставка «Співець людини, волі й України».










Світлана Кудря

Немає коментарів:

Дописати коментар

День Європи

  Лю бо в д о Вітч и з н и не п р и м у ш у є з а п лю щ у вати о чі н а д о ся г н е н н я і н о зе м ці в. Н авп а к и , ч и м бі...